24 34 20 03
kliniksaga@gmail.com

Gravidmassage i Viborg

Gravidmassagen er udviklet ved at forene Nordlys massageterapeutisk ekspertise med mange års jordemoderpraksis, hvor massage har været anvendt med stor succes for de gravide kvinder.

Vi lever i en verden som er præget af travlhed og stress. I dag har de fleste gravide kvinder et travlt og hektisk arbejdsliv og ofte et lige så travlt socialt og privatliv.

Det er svært at finde den nødvendige tid og prioritering til at tage vare på sig selv i graviditeten. En gravidmassage kan give en pause i det travle liv og hjælpe den gravide med at komme i kontakt med sin krop og ikke mindst med sit barn.

Massage i eget hjem Viborg

Der er et stort behov for en mere kropslig og sanselig indfaldsvinkel til graviditet og fødsel.

Både fagpersonale, gravide kvinder og deres mænd lever i en verden, hvor intellektuel viden præger vores holdninger. At føde er forsat noget, som kvinder kun kan gøre med og i deres krop, ikke i eller fra deres hoveder.

Graviditet og fødsel betegnes som en udviklingskrise

En udviklingskrise er kendetegnet ved, at krisen forekommer i de fleste menneskers liv: fødsel, pubertet, eksamen, bryllup, skilsmisse, sygdom, død.

En positiv tilgang til en udviklingskrise er, at man ved at komme igennem krisen udvikles og modnes.

Traditionelt har der været ritualer forbundet med disse hændelser. Et ritual er et fastlagt, genkendeligt mønster af adfærd og ord, som skal hjælpe os med at orientere os i livets vanskelige passager og give dem et vellykket forløb.

Se også under Akupunktur

Oxytocin er kroppens føl-dig-godt-hormon (også kaldet kærligheds hormonet) og knyttet til de traditionelt kvindeligt kvaliteter.
Hormonet øger velbefindende båd hos den, der giver, og den, der modtager berøring/massage. Man bliver roligere og mere harmonisk, samtidig med at stress og angst dæmpes.

En anden gunstig effekt ved gravidmassage er, at blodtrykket sænkes, og at smertetærsklen øges. Endelig har Oxytocin så den mirakuløse effekt, at det gør os mere udadvendte, nysgerrige og modtagelige for social kontakt.

Oxytocin frigøres ved amning og fødsel, ved varme og berøring/massage og muligvis ved andre stimuli som venlige tonefald, ansigtsudtryk og fællesskab.

Jeg er klædt på til at behandle bækken/lændesmerter og andre problemstillinger. 80% af alle, der sygemeldes fra lægen kan afhjælpes med behandling med disse teknikker.

Speciel gravidmassage

Speciel massage teknik til gravide, der er depressive, energiforladte og/eller kede af det.

Teknikker til at håndtere gravide, der er angste for at skulle føde. Vores mål er at skabe fødelyst hos de gravide i stedet for at frygte det, eller blot se det som noget der skal overstås.

Teknikker til den gravide, så hun kan arbejde for en god lejring af barnet.

Akupressurteknikker (tryk på akupunkturpunkter) som kan modne kroppen mest muligt til fødslen, hvis man er meget utålmodig til sidst eller har fået en igangsættelsesdato. Der er også punkter, som kan bruges under fødslen. Her er det far, der instrueres i, hvordan det gøres derhjemme/under fødslen.

Massage er et bud på sådan et ritual. Gravidmassage hjælper kvinden med at komme i kontakt med sine sanser, sin ur viden og sin krop. Den krop, som hun almindeligvis kontroller og behersker men som nu skal føde.

Kontakt mig for at bestille tid til gravidmassage på telefon 24 34 20 03 eller brug kontaktformularen.

Følg os på Facebook
Kontakt os

    [captcha_bank_text]

    Klinik Saga