24 34 20 03
kliniksaga@gmail.com

Fertilitet og Akupunktur

Akupunktur kan optimere din mulighed for at opnå graviditet, langt de fleste i Danmark opnår at blive forældre, hvis de ønsker det.
Akupunktur er en behandling uden brug af medicin, som kan bruges af både kvinder og mænd for at øge muligheden for at opnå graviditet. Måske kan det også hjælpe jer?

Jo tidligere i forløbet I starter med akupunktur, jo bedre er det.

Akupunktur er en af de mest hyppigt anvendte behandlingsformer, der i Danmark gives som supplement til fertilitets behandling.

Akupunktur kan anvendes uanset, om I lige er startet på projekt barn, om I har problemer med at undfange, har haft gentagne aborter, eller om I allerede er i behandling for barnløshed.

Årsagerne til barnløshed hos mænd og kvinder kan skyldes mange forhold. Uanset årsagerne, er det vigtigst at tale om det og gøre noget ved det.

Rigtig mange tilfælde af barnløshed skyldes uforklarlige faktorer. Hos kvinder kan det skyldes hormonelle problematikker (fx PCOS), endometriose, tidligere infektioner elle forhold som livsstil og overvægt. Hos manden kan det ligeledes skyldes livsstil og overvægt, men også faktorer som meget få eller manglende sædceller, nedsat mobilitet af sædceller eller potensproblemer kan spille ind.

Hvordan kan akupunktur hjælpe manden?

Studier og forskning bl.a. fra England viser, at akupunktur kan optimere muligheden for at opnå graviditet.

Foreløbige studier viser, at akupunktur bl.a. kan øge niveauet af testosteron, forbedre sædcellernes mobilitet, øge antallet og højne kvaliteten af sædceller, samt have en gunstig effekt på potensproblemer.

Forskningen peger på, at mulige virkemekanismer bag effekten af akupunktur sker ved regulering af kønshormonerne og øget blodcirkulation til kønsorganerne.

Hvordan kan akupunktur hjælpe kvinden?


Akupunktur hjælper til, at bedre æggets evne til at sætte sig fast på slimhinden, og at livmoderen bedre kan holde på barnet.

PCOS er en hyppig årsag til barnløshed hos kvinder. Her viser forskning, at akupunktur reducerer antallet af cyster, stimulerer ægløsningen og regulerer menstruationscyklussen.

Akupunktur kan reducere stress i forbindelse med ønske om graviditet

Stress, bekymringer og nervøsitet i større eller mindre omfang følger ofte i kølvandet, når ønsket om et barn ikke bliver opfyldt – sindstilstande, som ikke er fordelagtige, når en graviditet ønskes.

Akupunktur har vist sig at påvirke den del af hjernen, som reducerer sensitiviteten over for stress og smerte. Dette område fremmer ydermere afslapning og slukker lidt for den del af hjernen, som er ansvarlig for bekymringer og nervøsitet.

Kontakt mig for en samtale om et behandlingsforløb der er tilpasset netop jeres situation, hvad enten I ønsker at bruge akupunktur som supplement til fertilitetsbehandling ( både ved insemination og IVF-behandlling) eller som et behandlingstilbud for jer, der vil forbedre graviditetschancen på egen hånd.

Følg os på Facebook
Kontakt os

    [captcha_bank_text]

    Klinik Saga